Hi,
Vandaag post ik mijn allereerste receptje op mijn blog. Ik maakte dit klaar in Spanje. Er lagen nog heel wat lekkere producten in de koelkast en ik probeerde zoveel mogelijks lekkers te verwerken. En dit is het resultaat.
Courgette-groentenschotel
Niveau: Makkelijk Budget:€ Tijd: 30min+45
4 personen
Ingrediënten
-1 Aubergine - 2 Courgettes
- 3 Paprikas ( rood, geel, groen) - 6 Wortels ( niet te grote)
- 2 Teentjes knoflook - 1/2 ui
- 8 Tomaten - Passata ( een klein pakje)
- Peper en zout - Chilipoeder
- Provençaalse kruiden - Oregano
- Olijfolie - Feta kaas
- Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°
Snipper de ui en de look fijn. Snij ook de wortels, paprika en tomaten in blokjes.
Stoof de ui en de look aan in wat olijfolie.
Voeg de wortel en paprika toe en later te tomaat met de passata.
Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden, oregano en wat chilipeper naar smaak.
Laat pruttelen.
Snijd ondertussen de courgette en aubergine in plakken.
Zet een grillpan op het vuur en laat deze heet worden.
Grill de plakken zonder vetstof.
Bouw de ovenschotel op
courgette - peper en zout - feta - saus - aubergine - peper en zout - feta - saus - courgette - peper en zout - provençaalse kruiden. Werk af met de parmezaanse kaas.
Zet voor 45 minuten in de oven
Een reactie posten